Grajska restavracija Strmol

Poročna slavja

Poročno slavje

Poročno slavje in kulinarika

Dvorec omogoča več tipov pogostitev v sklopu vaše poroke. Svoje svate lahko pozdravite s pogostitvijo ob prihodu, s hladno-toplimi prigrizki po poročnem obredu ali s sedečim slavjem v enem izmed za to namenjenem prostoru.

Meniji se spreminjajo, da odražajo različne letne čase in vsako podrobnost je mogoče prilagoditi vajinemu osebnemu okusu. Uživajte v različni izbiri aperitivov in kanapejev, katerim sledi več hodni menu in spektakularna poročna torta, katera je lahko postrežena na grajskem dvorišču v soju bakel.  Veseli bomo vašega klica ali sporočila.

Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri poročnega menija, najema glasbenikov in fotografov, poročne okrasitve, vabilih in zahvalnicah in vseh ostalih podrobnosti pri izvedbi poroke.

Poročno slavje Nadžupnijska cerkev sv. Jerneja

Praznujte vaš pravljični dan v grajskem stilu!

Ne glede na to, ali načrtujete tradicionalno praznovanje v grajskem stilu ali bolj edinstven dogodek s srednjeveškim pridihom, bomo svojimi  izkušnjami in zmogljivostmi, ki ustrezajo vašim posebnim zahtevam, zagotovili, da je vaš poročni dan nepozaben dogodek.

Poročni obred

Na dvorcu Strmol  se lahko  izvede poročni obred. Poročna dvorana je namenjena  civilnim in poročnim obredom. V primeru lepega vremena se obred  lahko opravi na grajskem dvorišču ali vrtu.

Poročna dvorana

Prostori

Mladoporočenca in njuni svati imata na njun poseben dan zakupljen celoten dvorec z možnostjo kombinacije različnih prostorov.

Grajsko dvorišče

Trudimo se, da je program našim gostom čim bolj pester in zanimiv, zato je običajno sprejem na grajskem dvorišču, kjer jih za dobrodošlico pričaka salva Ročnih možnarjev iz Rogatca. V večernih urah prižgemo bakle, graščak s sabljo odpre penino, ponudimo grajske dobrote in jerpico s skuto in ocvirki.

Baročni salon ali viteška soba

Na voljo za najem za poročno slavje, ki bi se ga udeležilo do 55 gostov, medtem ko v viteški sobi od 28 do 32 oseb.

Velika dvorana s freskami

Velika dvorana s freskami se nahaja v 3. nadstropju in sprejme do 80 oseb. Možnost kombiniranja z manjšimi saloni do 120 oseb.

Črna kuhinja

Črno kuhinjo vključimo v program tako, da v njej postrežemo juho iz kotlička ali kako drugo jed pripravljeno na odprtem ognjišču.

Po želji lahko slavje spremljajo številni srednjeveški elementi in uprizoritve, katere si lahko ogledati pri naši dodatni ponudbi.